Esküvő

Az esküvőszervezés első és talán legfontosabb lépése a tökéletes helyszín megtalálása.

Büszkék vagyunk rá, hogy a Pannonhalmi Főapátság évről-évre egyre több esküvőnek adhat otthont. Különleges adottságainak köszönhetően a Főapatság univerzális esküvőhelyszín lehet, ahol az egyházi- és polgári szertartástól kezdve, a fotózáson át az esküvőt követő fogadásig minden egy helyen megvalósítható.

Rendezvényszervező kollégáink készséggel állnak rendelkezésre, hogy a jegyespárral közösen a számukra legideálisabb helyszín- és szolgáltatáscsomagot állíthassák össze.

Vegye fel velük a kapcsolatot, és kérjen egyedi ajánlatot!

Esküvőhelyszínek

Egyházi szertartások helyszínei

Boldogasszony-kápolna

A 80 fő befogadóképességű kápolna a monostor épületegyüttesétől néhány száz méterre a Lombkorona tanösvény irányában elterülő
dombon található. A kápolna belsejében három barokk oltár és egy 18. századi kis orgona található. Az eredetileg barokk stílusban épült kápolnát 1865-ben romantikus stílusban megújították. Az árnyas fákkal körülvett, természeti környezetbe ágyazott épület meghitt, családias szertartás helyszínéül szolgálhat.

Bazilika

A Szent Márton bazilika a Pannonhalmi Főapátság szíve és a helyi bencés szerzetesközösség máig élő liturgikus tere. Egyszerre szakrális, történelmi és kulturális helyszín. Letisztult tereiben a múlt és a jelen találkozik. A régió egyik legismertebb és legkedveltebb egyházi szertartási helyszíne.

Polgári szertartások helyszínei

Gyógynövénykert

Szabadtéri helyszín, különleges kilátással a Bazilika tornyára és a főapátság arborétumára. Különösen ajánljuk júniusban és júliusban,
amikor lila színbe borulnak a Gyógynövénykert levendulaparcellái.

Arborétum

A Pannonhalmi Apátsági Arborétum UNESCO világörökségi helyszín, ahol ezernél több növényfaj és csaknem 150 madárfaj él. A mindennapi életünkből ismert fás- és lágyszárúak mellett olyan különleges fajok is megtalálhatóak, mint például a hazánkban ritkaságnak számító szillevelű gumifa és a vasfa. Különleges természetközeli szertartáshelyszínként szolgálhat az arborétumon belül a Labirintus, vagy a Nyári pavilon környezete.

A Boldogasszony-kápolna előtti tér

Meghitt, romantikus polgári esküvő helyszín a kápolna közvetlen közelségében és a lombkoronák ölelésében. Ajánljuk mindazoknak,
akiknek az egyházi szertartásuk a kápolnában zajlik.

A Pannonhalmi Főapátság Pincészetének panorámás terasza

Az egyik legkedveltebb polgári szertartási helyszínünk. Egy igazi borterasz minden bája megvan benne: szabadtéri, mégis minden szükséges infrastruktúrával bíró, hangulatos helyszín, fantasztikus panorámával a Gyógynövénykertre és az Arborétumra. Alkalmas a szertartást követő állófogadásra is, egyszerűsített catering lehetőséggel.

A Viator Rendezvény- és Konferenciaközpont terasza

Amennyiben a szertartást követő ebédet / vacsorát rendezvényközpontunkban szeretnék elfogyasztani, a Viator külön kérésre rendelkezésre bocsátja panorámás teraszát polgári szertartási helyszínként. Ajánljuk azoknak a pároknak, akik szeretnék összekötni a szertartás és az azt követő fogadás helyszínét.

Esküvői vacsora

A Pannonhalmi Főapátság méltán híres a vendéglátás iránti elköteleződéséről.  A Viator Rendezvény- és Konferenciaközpont befogadóképessége ültetett étkezés esetén 90 fő, állófogadás esetén 100 fő. Az rendezvényterem két, egymástól elkülönülő térrel rendelkezik. Rendezvényszervező kollégáink közreműködésével minden párnak egyedi menükínálatot állít össze állófogadásra vagy ültetett étkezésre. A polgári szertartások helyszínein catering szolgáltatást is tudunk biztosítani.

Esküvői fotózás

A Pannonhalmi Főapátság méltán népszerű jegyes- és esküvői fotózások helyszíneként is. Amennyiben a természet közelsége kiemelt érték és szempont a helyszínválasztásban, az Apátsági Arborétum és Gyógynövénykert biztosan nem okozhat csalódást. Rengeteg romantikus helyszínt és fotótémát nyújt a kert, bármelyik évszakban. A természet nyújtotta szépségek mellett a főapátság méltán híres egyedülálló panorámáiról. A Boldogasszony-kápolna előtti tér, az Apátsági Pincészet terasza vagy a Boldog Mór-kilátó mind-mind utánozhatatlan kilátást és emlékezetes fotótémát biztosíthat. A fent felsorolt helyszínek mindegyike bérelhető fotózási helyszínként – függetlenül az esküvői szertartás helyszínétől.

A helyszínbérlés feltételeiről kérjük érdeklődjön kollégáinknál!

Egyéb szolgáltatások

Köszönőajándékok

Külön kérésére személyre szabott autentikus apátsági termékekből álló csomagot állítunk össze az esküvői szertartásra érkező vendégek részére. A választható ajándéktárgyak mindegyike a Pannonhalmi Főapátság terméke, melyeket kérésre személyre szabott kiegészítő címkével látunk el.

Kisvonatbérlés

A Pannonhalmi Főapátság területén belül, 56 fő egyidejű szállítását tudjuk vállalni kisvasúttal, hogy még gördülékenyebbé és hangulatosabbá tegyük az utat, amelyet a násznép az esküvői helyszínek között megtesz.

Ajánlatkérés

Minden esküvő egyedi és különleges, így mi is minden alkalommal egyedi ajánlatot állítunk össze a pár igényei alapján! Ajánlatunkért kérjük töltse ki ezt a rövid kérdőívet, és kollégáink hamarosan felveszik Önnel a kapcsolatot!

Vegye fel velünk a kapcsolatot, kérje egyedi ajánlatunkat!

Az esküvő lehetséges időpontjai (több választ is megadhat!)
Melyik egyházmegyéből érkezik?
Polgári szertartás érdekli-e? Ha igen, mely helyszínek jöhetnek szóba?
Egyházi szertartást szeretne-e tartani nálunk? Ha igen, milyen lenne a szertartás jellege?
Az egyházi szertartás preferált helyszíne:
Vendéglátás, catering érdekli-e Önöket? Ha igen, milyen formában?
Szálláslehetőség érdekli-e Önöket?

További tudnivalókért töltse le részletes információs anyagunkat!

Kapcsolat és bővebb információ