Kapcsolat

Turistainformáció

Viator Rendezvény- és Konferenciaközpont

Szent Jakab
Vendégház

Apátsági termékek
boltja

Pannonhalmi Főapátság Sörfőzde

MEGKÖZELÍTHETŐSÉG

KÖZÚTON

  • Budapest, Hegyeshalom, Győr felől az M1-es körgyűrűről a Veszprém felé vezető 82-es úton (külön tábla is jelzi Pannonhalmát az autópályán)
  • Balaton felől Veszprémen keresztül szintén a 82-es számú főúton
  • Székesfehérvár felől a 81-es számú útról a Kisbér-Mezőörs útvonalon.

PARKOLÁSI REND

Az apátsághoz személygépkocsival érkező vendégeink számára a VIATOR Apátsági Étterem és Borbár melletti parkolónkban tudunk helyet biztosítani 175 Ft/óra parkolási díj megfizetésével.
       
Parkolási díjjal terhelt időzóna
Május 01. éa augusztus 31. között:
hétfő-vasárnap 9.00-18.00
Szeptember 01. és április 30. között:
szombat-vasárnap 09.00-18.00
ünnepnapokon 09.00-18.00       
       
A Gyógynövénykert mellett a parkolás ingyenes.

TÖMEGKÖZLEKEDÉSSEL

AUTÓBUSSZAL

Menetrend szerinti autóbuszjáratok Győrből, az autóbusz pályaudvarról indulnak minden nap Pannonhalmi Főapátság (Vár főkapu) végállomással. Több járat a városközpontba érkezik, ahonnan körülbelül negyedórás sétával megközelíthető a Főapátság.

VASÚTON

A Győrből Veszprémbe (Bakonyszentlászlóra, ill. Zircre) induló szerelvények érintik Pannonhalma állomását.

KERÉKPÁRRAL

Győrt és Pannonhalmát 18,4 kilométeres, új kerékpárút köti össze. A kerékpáros útvonal Győrben a Szauter Ferenc utcai körforgalmi csomóponttól indul. A 82. számú főút mentén Nyúl és Écs településeken halad át, majd Écs központjától a 82. számú főutat elhagyva Pannonhalma felé a városon keresztülhaladva vezet a Főapátság lábánál található Szabadság térig, mintegy 18,4 km hosszan. Az út mentén három pihenőhelyet alakítottak ki, Győrben, Écsen, illetve Győr és Écs között. Pannonhalmán szintén három pihenőhely várja a két keréken érkezőket.

LÁTOGATÓ BEJÁRAT

A Tricollis Látogatóközponttól vendégeink egy erdei feljárón sétálhatnak fel a Látogatói bejárathoz, ahol 56 elnyújtott lépcsőfokot kell megtenni. A Pannonhalmi Főapátság történelmi épületegyüttese a földrajzi és az építészeti adottságok miatt csak részben akadálymentesített.

Hírlevél

További hírekért és aktuális programajánlatokért iratkozzon fel hírlevelünkre!