Orgonahangverseny-sorozat - Lévai Kamilla orgonaművész húsvéti koncertje

Pannonhalmi Főapátság, Szent Márton-bazilika

2024.04.01. 15:30

A Pannonhalmi Főapátság nagy múltú orgonahangverseny-sorozata változatos repertoárt kínál, magas színvonalon interpretálva a klasszikus és kortárs orgonaműveket. A hangversenyek nem csupán zenei élményt nyújtanak, hanem a művészet és a spiritualitás összefonódását is megjelenítik a pannonhalmi bencés monostor impozáns környezetében. A Szent Márton-bazilika nagyorgonája mellett, a Boldogasszony-kápolna, valamint a Főapátsági Könyvtárban elhelyezett felújított barokk orgonák is főszerephez jutnak a 2024-es jubileumi ünnepi évben a hatalkalmas orgonahangverseny-sorozaton.

Jegyvásárlás:

2500 Ft4500 Ft/db

Műsoron:
Johann Sebastian Bach: C-moll Prelúdium és Fúga BWV 546
Olivier Messiaen: Offrande au Saint Sacrément
Georg Muffat: Toccata Decima
Georg Muffat: Passacaglia
Jan Welmers: Passacaglia
Johann Sebastian Bach: D-moll Concerto BWV 596

Lévai Kamilla 4 évesen kezdett zongorázni. Bachelor diplomáját a budapesti Zeneakadémián, majd mesterdiplomáját a krakkói Krzysztof Penderecki Zeneakadémián szerezte. Jelenleg a Łódź-i Zeneakadémia “Młodzieżowa Akademia Muzyczna” programjában tanul.
Zongoratanárként és korrepetitorként dolgozott a Komáromi Egressy Béni Zeneiskolában. Jelenleg két zeneiskolában oktat és vállal korrepetitori feladatokat, valamint a Krakkó főterén található Balettiskola korrepetitora, zongorakísérője. Mindemellett a krakkói Főkonzulátuson működő magyar iskola és óvoda ének-zene tanára és orgonistája.
Művészeti eredményei közül kiemelkedik a 2019-es második helyezése az Írországban rendezett Nemzetközi Orgonaversenyen, a 2020-as Białystok-i versenyen bejutott a legjobb 8 döntős közé, valamint 2021-ben második helyezést ért el a “France Music orgona kategóriájában. Koncertezett a budapesti Zeneakadémia Nagytermében, az amszterdami és az utrechti Konzervatórium Festival Oude Muziek rendezvényein, továbbá számos lengyel városban.

Teljesárú belépőjegy: 4500 Ft
Diák-, nyugdíjas jegy: 2500 Ft

Kedves Vendégeink, a hangversenyre a belépés a főkapu felől történik, ahonnan a Szent Márton-bazilika 5 perc sétára található, ezért kérjük, időben érkezzenek. A jegyek nem helyre szólnak, a helyfoglalás érkezési sorrendben történik. A hangverseny időtartama 60 perc.

A szereplő- és műsorváltoztatás jogát fenntartjuk.

Bazilika800

       

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ:

2500 Ft4500 Ft/db

hu_HUHU
0
    0
    Kosár
    Az Ön kosara üresVissza a webshopba
      Szállítási díj számítása