Nagyböjti koncert

Pannonhalmi Főapátság Könyvtár

2023.03.31. 19:00

A Pannonhalmi Főapátság 2023-as kulturális és spirituális évadának első kiemelt zenei eseménye a Nagyböjti koncert. A Zarándoklat évében ezúttal a Pulzus vonósnégyest köszönthetjük az impozáns klasszicista Főkönyvtárban. Társuk Kiss Zsolt orgonaművész, a Szent Márton-bazilika karnagya, aki a nemrégiben felújított, közel 300 éves, egyedi hangzású Podkonicky-orgonát szólaltatja meg.

Jegyvásárlás:

3500 Ft/db

Elfogyott!

Kérek róla e-mailt, ha újra elérhető

Elfogyott!

Kérek róla e-mailt, ha újra elérhető

Műsor

J. Pachelbel: Herzlich tut mich verlangen – korálpartita
G. F. Händel: F-dúr orgonaverseny HWV293 Op.4 No.5
J. S. Bach: d-moll orgonaverseny BWV 1059
M. Corrette: C-dúr orgonaverseny Op.26 No.4
A. Vivaldi: F-dúr versenymű hegedűre és orgonára RV 767

 

A fellépőkről

A Pulzus Vonósnégyes 1999-ben alakult Lisszabonban, első hangversenyeiket Portugáliában, majd hazatérve Magyarországon tartották. Tagjai:
Lesták-Bedő Eszter – hegedű
Sipos Gábor – hegedű
Rajncsák István – mélyhegedű
Kousay H. Mahdi – gordonka
(Budapesti Fesztiválzenekar)
Ez a felállás nagyon sikeresnek bizonyult, azóta az együttes a magyar koncertélet jelentős tényezőjévé vált. A tagok önálló elfoglaltságuk mellett havonta új műsorral szerepelnek budapesti koncerttermekben és vidéki városokban. Repertoárjuk Bach művektől a kortárs irodalomig terjed, a koncerttermek ismert darabjain kívül szívesen kutatnak fel és játszanak eddig ismeretlen, de jelentős értékekkel bíró darabokat.

Kiss Zsolt orgonaművész, a pannonhalmi Szent Márton-bazilika karnagya, a Pannonhalmi Bencés Gimnázium ének- és orgonatanára. Kiss Zsolt 1979-ben született Kapuváron. 8 évesen kezdett zongorázni. 13 évesen a győri Richter János Zeneművészeti Szakközépiskolában folytatta tovább tanulmányait orgona és szolfézs-zeneelmélet szakokon. Orgonatanára Hoffmann László, majd Baróti István lett. 1999-ben felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem orgona szakára, 2003-ban Lehotka Gábornál diplomázott. Tanulmányai során részt vett Gárdonyi Zsolt, Karasszon Dezső, Koloss István, Jesper Madsen, Pálúr János, Szathmáry Zsigmond kurzusain. Több alkalommal adott koncertet Németországban, Ausztriában, Romániában, Svájcban, Szlovákiában, valamint hazai városokban.

 

Kedves Vendégeink, a hangversenyre a belépés a főkapu felől történik, ahonnan a könyvtár 5 perc sétára található, ezért kérjük időben érkezzenek. A jegyek nem helyre szólnak, a helyfoglalás érkezési sorrendben történik.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a koncert helyszínéhez legközelebb a főkapunál tudnak mosdót igénybe venni.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a könyvtári állomány védelme miatt a helyiségben alacsonyabb hőmérsékletre kell számítani, kérjük, ennek megfelelően öltözzenek.

A szereplő- és műsorváltoztatás jogát fenntartjuk.

 

ZARÁNDOKLAT 2023

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ:

3500 Ft/db

Elfogyott!

Kérek róla e-mailt, ha újra elérhető

Elfogyott!

Kérek róla e-mailt, ha újra elérhető

hu_HUHU
0
    0
    Kosár
    Az Ön kosara üresVissza a webshopba
      Szállítási díj számítása