Arcus Temporum XVIII. Pannonhalmi Művészeti Fesztivál

Pannonhalmi Főapátság

2022. 08. 26-28.

A Pannonhalmi Főapátság 2022-es kulturális-spirituális évadának témája a megújulás. Az Arcus Temporum Művészeti Fesztivál ebben az évben 18. alkalommal a megújulás gondolata köré szervezett programmal várja kultúraszerető látogatóit. Az idei év zenei kínálata Mona Dániel zenetörténész szavaival jellemezve: „Egy befejezetlenül maradt remekmű részletei, egy tűzben elveszett, de főnixmadárként újjáéledt hommage, egy európai premier és Bach ritkán tetten érhető könnyedsége.” Az Arcus Temporum, azaz az időív két pillérét ezúttal J. S. Bach és a kortárs kiválóság, Lera Auerbach zenéje adja, az ő találkozásuk pedig tökéletes párosítás azzal, hogy új szakaszt nyit, de az örökkévalóságba tekint.

Keller András művészeti vezető ezúttal is a zenei élet elitjét hozza elénk, Lera Auerbach mellett többek között a Concerto Budapest, a Keller Quartet, az Anima Musicæ, a Classicus Quartet, Kokas Katalin, Csalog Gábor, Kaczander Orsolya, Perényi Miklós, Fenyő László előadását élvezhetjük a három nap alatt.

A fesztivál irodalmi díszvendége Nádas Péter Kossuth-díjas író. Fotótárlata mellett Saját halál című, személyes, halálközeli élményét feldolgozó novellája Dömötör András rendezésében kerül színpadra. A fesztivál legnagyobb értéke a személyes találkozások lehetőségében rejlik. Igazi kuriózumnak ígérkezik Várszegi Asztrik OSB emeritus főapát és Mácsai Pál színművész beszélgetése spiritualitásról, kultúráról, művészetről.

Dejcsics Konrád OSB fesztiváligazgató megfogalmazása szerint: a megújulás vágya és tapasztalata mélyen emberi és közös. A szervezők bíznak abban, hogy a Szentírás, a szerzetesi hagyomány, a pannonhalmi szerzetesközösség lelkiségi kincsei, valamint a kortárs művészeti reflexió fényében az Arcusra ellátogatók rátekintenek saját élethelyzetükre, igényeikre és tapasztalataikra, és akár a megújulás néha fájdalmas, néha lelkesítő útján is elindulhatnak.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ:

Jegyvásárlás és részletes program:

hu_HUHungarian
0
    0
    Kosár
    Az Ön kosara üresVissza a webshopba
      Szállítási díj számítása