A barokk Pannonhalma - rendhagyó februári tárlatvezetés

Pannonhalmi Főapátság

2023.02.05. 10:00

Az uralkodónak és magas rangú vendégeknek készült, de most a nagyközönség is felfedezheti a monostor egyik különleges helyszínét a Prelaturát. A „Barokk Pannonhalma” elnevezésű rendhagyó tárlatvezetésünkön más „titkos” helyek is feltárulnak. A sétához Biriszló Lőrinc szerzetes szintén csatlakozik, és mesél a bencések életéről.

Jegyvásárlás:

4000 Ft/db

Elfogyott!

Kérek róla e-mailt, ha újra elérhető

Elfogyott!

Kérek róla e-mailt, ha újra elérhető

Pannonhalmáról úgy tartják, hogy ezer éve kortárs, hisz minden korban hozzáépítették azt, amire lehetőségük volt az akkori szerzeteseknek. Így volt ez a török uralom után is, amikor a visszatérő testvérek előtt nagy feladat állt: a lakhatatlanná vált épületeket kellett felújítaniuk, újjáépíteniük. Sajghó Benedek egykori főapát 1723. évi naplójából pontosan tudjuk, hogy ő építtette meg a pannonhalmi várépület keleti és északi szárnyát egészen a mostani könyvtár-épület sarkáig.

A rendhagyó séta ezeket a részeket is érinti. A Barokk Pannonhalma vezetés során a 18. század első évtizedeiben épített, s napjainkban a nagyközönség számára ritkán látogatható részeket, a barokk ebédlőt (Refektorium) és a kastély lakosztályt (Prelaturát) szintén megcsodálhatják, melyek a mai napig az itt élő szerzetesközösség mindennap használatos terei.

 

Gyülekező 9:50 a Pannonhalmi Főapátság főkapujánál.

Jegyek korlátozott számban kaphatók.

Találkozzunk Pannonhalmán!

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ:

4000 Ft/db

Elfogyott!

Kérek róla e-mailt, ha újra elérhető

Elfogyott!

Kérek róla e-mailt, ha újra elérhető

hu_HUHU
0
    0
    Kosár
    Az Ön kosara üresVissza a webshopba
      Szállítási díj számítása