2022. augusztus 26. 08:00 - 2022. augusztus 28. 20:00 Pannonhalmi Főapátság

Keller András művészeti vezető ezúttal is a zenei élet elitjét hozza elénk, Lera Auerbach mellett többek között a Concerto Budapest, a Keller Quartet, az Anima Musicæ, a Classicus Quartet, Kokas Katalin, Csalog Gábor, Kaczander Orsolya, Perényi Miklós, Fenyő László előadását élvezhetjük a három nap alatt.

A fesztivál irodalmi díszvendége Nádas Péter Kossuth-díjas író. Fotótárlata mellett Saját halál című, személyes, halálközeli élményét feldolgozó novellája Dömötör András rendezésében kerül színpadra. A fesztivál legnagyobb értéke a személyes találkozások lehetőségében rejlik. Igazi kuriózumnak ígérkezik Várszegi Asztrik OSB emeritus főapát és Mácsai Pál színművész beszélgetése spiritualitásról, kultúráról, művészetről.

Dejcsics Konrád OSB fesztiváligazgató megfogalmazása szerint: a megújulás vágya és tapasztalata mélyen emberi és közös. A szervezők bíznak abban, hogy a Szentírás, a szerzetesi hagyomány, a pannonhalmi szerzetesközösség lelkiségi kincsei, valamint a kortárs művészeti reflexió fényében az Arcusra ellátogatók rátekintenek saját élethelyzetükre, igényeikre és tapasztalataikra, és akár a megújulás néha fájdalmas, néha lelkesítő útján is elindulhatnak.

ADMIN NOTICE: Please create ticket types for this event.