Gastronomy

Hospitalility is a fundamental value for the Benedictine Order and the Rules say the following about it:

“Welcome all arriving guests like Christ himself.”

Ennek szellemiségében hozták létre a Főapátsághoz tartozó Pausa cukrászdát. A vendéglátóegység az ideérkezők felé hivatott képviselni a bencés értékrendet, mindez pedig megmutatkozik a letisztult építészeti megoldásokban és a minőségi, különleges süteményekben is.

Viator Rendezvényközpont

Kérjük, rendezvény vagy konferencia igényével kapcsolatban írjon nekünk az event@osb.hu email címre!

Pausa Cukrászda

2014 nyarán a Viator Apátsági Étterem égisze alatt kezdte meg működését a Pausa Cukrászda, amely az éttereméhez hasonló alapelvek mentén cukrászdai és kávéházi kultúrát kíván építeni Pannonhalmán és tágabb környezetében. A Pausa Cukrászda a gyógynövénykertben várja vendégeit, teraszáról csodálatos panoráma nyílik a Főapátság épületére.

A cukrászatban igazi műhelymunka folyik, a desszertkínálatot a szezonalitás mellett a Főapátság gyógynövénykertjében megtermő fűszerek alakítják. A kezdetektől érvényesített francia vonal mellett fontos a hagyományosan magyar ízek megmutatása is, ezen alapelvek mentén készülnek olyan különlegességeket, mint a Levendulás Mille Feuille vagy a Pausa szelet.

Cukrászdánk természetes alapanyagokból készített minőségi süteményekkel, kávéval, teával és bencés vendégszeretettel várja a pannonhalmi kirándulás során rövid pihenőt tartó utazókat és mindazokat, akiknek szívügyük a minőségi gasztronómia. Nevéhez hűen a Pausa egy kis szünetet biztosít a vendégeinek, akik az UNESCO világörökségi helyszín ölelésében tapasztalhatják meg ízekben és látványban egyaránt az ezeréves múlt és a jelen találkozását.

A gyógynövénykert békéjét és páratlan kilátását a nyáron sokszor felváltják a zenei és gasztronómiai programok, a színes kulturális élet pedig a jövőben is állandó vendége marad a Pausa cukrászdának.

Tricollis pizzéria és kávézó

2023 februárjában nyílt kávézó és pizzéria a Pannonhalmi Főapátság új vendéglátó helye, mely szeretettel vár minden látogatót a monostort és a Boldogasszoy-kápolnát összekötő úton.

Gyógynövénykert és Ajándékbolt

A Főapátság gyógynövénykertjének ölelésében található
Pausa Cukrászda és Ajándékbolt kávéval, teával, apátsági termékek
széles választékával és nyaranta kézműves fagylalttal várja a
betérőket. A cukrászda terasza kis pihenésre ad lehetőséget arborétumi vagy gyógynövénykerti sétánk alatt, miközben olyan különlegességek közül válogathatunk, mint a levendulás szappan, a pannonhalmi apátsági sörök vagy
az apátsági pincészet borai.

The Castle Keep Café

Not only can you walk round the Archabbey on the monastery circular walk, but you can also refresh yourself with a coffee or some other beverage. As the last port of call on your visit to the monastery the café is a perfect choice if you wish to refresh yourself with a coffee or some other beverage before setting off on your journey home.

The Pannonhalma Archabbey Winery Terrace

When the spectacular building complex of the Archabbey Winery was developed, its surroundings were also landscaped. An area with decorative paving was constructed primarily for the temporary storage of marc from the pressing at the grape harvest. The wine tasting terrace was opened in the vicinity of this space in May 2005, and our guests can take in scenic views of the monastery's lavender plantations and the wonderful landscape towards the East while they enjoy delicious wines.

In addition to this opportunity to enjoy pleasant times and friendly wines, our outdoor tasting terrace, open from early May till the end of September if weather allows, also serves as an excellent place for private family or corporate events, civil weddings and other ceremonies or similar occasions events and ceremonies.